background
Beekpark Tandartsen Beekpark Academy Toggle menu

Eerlijke, goedkope tandartsverzekering

Bent u dit jaar maar één keer op controle geweest bij de tandarts? Maar heeft u wel maandelijks de premie voor die dure aanvullende (tandarts)verzekering betaald? Een alternatief is Ixorg.
Met deze ‘spaarverzekering’ spaart u voor uw tandartskosten.
Wij zetten de voor- en nadelen van Ixorg voor u op een rij.
Bekijkt u de website van Ixorg.nl
of op vergelijkmondzorg.nl

Uniek is dat u een persoonlijk tandartsbudget opbouwt door maandelijks een bedrag opzij te zetten. Hiermee betaalt u alleen voor de werkelijk gemaakte kosten. Mocht u het geld niet nodig hebben, dan krijgt u het gewoon terug. Dit is een belangrijk verschil met het huidige aanbod aan tandartsverzekeringen. Daar blijft, als u minder mondzorg consumeert dan de betaalde premie, het restbedrag bij de zorgverzekeraar achter.

Bij ixorg krijgt u simpelweg een vergoeding uit uw eigen ‘potje’ uitgekeerd. Dit budget is uitwisselbaar: een tandheelkundige vergoeding kan ook van het budget van een medegezinslid worden betaald. Gebitsschade bij een calamiteit is bovendien 100% gedekt tot een bedrag van 10.000 euro. Deze extra verzekering kost € 4,85 en beschermt u tegen onverwacht grote kostenposten.

De Consumentenbond juicht het initiatief toe. Wanneer ixorg gelanceerd wordt, is onbekend. De nieuwe verzekering moet eerst nog een vergunning krijgen van de Autoriteit Financiële Markten.

Bron: De Telegraaf