background
Beekpark Tandartsen Beekpark Academy Toggle menu

Tandarts voor Orthodontie

Beekpark Tandartsen is voorstander van geïntegreerde Tandheelkunde. Dat betekent dat een tandarts bij de behandeling van elke patiënt elk mogelijk tandheelkundig specialisme betrekt, om die patiënt de beste oplossing te bieden. Beekpark Tandartsen biedt orthodontie daarom aan als geïntegreerd onderdeel van de algemene Tandheelkunde. Zo bewaren we een goede ‘helicopterview’ kunnen we elk tandheelkundig probleem in het juiste perspectief plaatsen.

Facial Driven Orthodontics

Bij de orthodontische behandeling van onze patiënten maakt Beekpark Tandartsen gebruik van de zg. ‘facial driven orthodontics’ methodiek. Deze stroming binnen de orthodontie kijkt niet alleen naar hoe de tanden van een patiënt mooi op elkaar gaan passen; zij bekijkt tevens hoe het gebit zo mooi mogelijk in harmonie kan zijn met de rest van het gezicht.

Damon-beugels

Er bestaan verschillende soorten beugels. Beekpark Tandartsen maakt niet zomaar gebruik van wat leveranciers aanbieden, maar kijkt eerst zeer kritisch naar materialen en behandelmethoden vóórdat we iets in de mond van onze patiënten bevestigen. Naar ons inzicht is een orthodontische behandeling met het Damon Bracketsysteem te beschouwen als de meest veilige, effectieve, natuurlijke en snelle methode voor orthodontie.

Damon: hoe het werkt

Een vaste slotjesbeugel van het merk Damon is kwalitatief hoogwaardig en innovatief, omdat deze met zeer lage krachten werkt en weefselvriendelijk is voor bot en tandvlees. Een groot voordeel van deze lage krachten is dat de bloedvoorziening in het weefsel en bot rondom de tanden en kiezen niet wordt dicht gedrukt. De benodigde ombouw van weefsel om de tanden en kiezen te verplaatsen verloopt daardoor efficiënter en sneller. Het Damonsysteem maakt dat verbreding van de tandboog ontstaat; de tand wordt meer ‘opgericht’, waardoor je een grotere mondboog krijgt. Wanneer veel krachten op tanden worden uitgeoefend lukt dat niet, en zullen er tanden of kiezen moeten worden getrokken om de tanden netjes in de boog te krijgen. Met de methode die Beekpark Tandartsen hanteert is het dus niet nodig dat tanden of kiezen uit de mond worden verwijderd! Elke patiënt behoudt zijn volle mond met tanden. Wereldwijd zijn met deze beugel reeds meer dan 2 miljoen patiënten succesvol behandeld.

Voordelen van Damon

  • De behandeling gaat gemiddeld sneller omdat de tanden zich gemakkelijker kunnen verplaatsen.
  • Buitenboordbeugels en activators behoren tot het verleden;
  • Het trekken van tanden of kiezen om ruimte te scheppen, behoort tot het verleden;
  • Door de gladde oppervlakken en het gebruik van klepjes in plaats van elastiekjes kan de patiënt zijn gebit gemakkelijker schoon houden;
  • Het is niet meer nodig afdrukken te maken van uw gebit; in plaats daarvan wordt een uiterst nauwkeurige digitale scan gemaakt. Zo kan de tandarts uw gebit volledig en van alle kanten op het beeldscherm van de computer bestuderen;
  • De brackets (slotjes) worden digitaal geplaatst; alleen zo kan een voor het eindresultaat nodige zeer nauwkeurige plaatsing geschieden, rekening houdend met gezicht, profiel en lach;
  • De patiënt ervaart minder pijn dan bij andere systemen, omdat de krachten die worden uitgeoefend op tanden en bot relatief zacht zijn.