background
Beekpark Tandartsen Beekpark Academy Toggle menu

Behandeling van ANGST

Voor het team van Beekpark Tandartsen zijn mensen met extreme angst voor de tandarts en paniek bij behandeling niet lastig. U bent ook niet gek en hoeft evenmin te worden doorgestuurd naar een speciale kliniek. Extreme angst is niet gênant maar juist heel begrijpelijk. Wij vinden niets raar. Wel NAAR.
Voor u dan. Daarom helpen wij u.

Onze bijzondere visie op angst

Beekpark Tandartsen heeft een eigenzinnige visie op extreme angst voor de tandarts, ook wel dentofobia genoemd. Al jarenlang zijn wij verwijspraktijk voor het behandelen van extreem angstige patiënten, met wie wij bijna zonder uitzondering op termijn een zeer succesvolle behandelrelatie opbouwen.

Het geheim van ons succes schuilt hierin, dat wij patienten met angst niet beschouwen als bange patiënten met een tandheelkundig probleem. Wij zien mensen met angst als patiënten met twee tandheelkundige problemen: een tandheelkundig gebitsprobleem en een tandheelkundig angstprobleem. Onze benadering is dan ook gericht op behandeling van beide problemen.

Wij behandelen dus niet alleen uw klacht, maar ook uw angst.

Behandeling van angst

Doel van de behandeling van angst is het behandelbaar maken van de patiënt. Met andere woorden: wij werken samen met u aan de behandeling van uw angstprobleem, opdat wij vervolgens in de toekomst samen, stapje voor stapje, voor uw gebit zullen kunnen gaan zorgen.
Onze behandeling van uw angst is erop gericht u het gevoel van controle te laten herwinnen. Daarbij zijn wij ons ervan bewust dat wij uw kennelijk ooit verloren vertrouwen moeten terugverdienen. Dat proberen we door onze relatie met u steeds een beetje uit te breiden en te verdiepen. Zo ontmoeten we elkaar eerst zonder witte pakken in een gewone kamer. Drinken we eerst eens een kop koffie. Leren we elkaar eerst eens beter kennen.

De tandheelkundige behandeling geschiedt volgens het principe van tell-show-do: we leggen alles eerst rustig uit, laten zien hoe apparaten werken en doen voor hoe dat eruit ziet. Daarbij zult u merken dat u bij ons de baas bent: op elk moment bij ons in de behandelkamer geeft u uw eigen grenzen aan. Uw tempo. Uw wensen. U bent niet machteloos, integendeel: u bent de klant, en de klant is koning.

Lachgas? Juist niet!

Wij geloven niet in lachgas. Juist niet! Gebruik van lachgas maakt dat u verminderd bewustzijn hebt tijdens de tandheelkundige behandeling. In plaats van meer controle, krijgt u juist minder controle over de behandeling! Een verlaagd bewustzijn immers maakt dat u uw eigen grenzen niet meer goed kunt bewaken. Dat u niet meer met ons kunt communiceren. En wij niet meer met u.
Daarom druist het gebruik van lachgas in tegen onze visie op de behandeling van mensen met extreme tandartsangst: het helpt niet, het werkt de oplossing van uw probleem juist TEGEN.

Kosten

in de behandeling van uw angst investeert Beekpark Tandartsen enorm veel tijd. Deze extra tijd wordt door ons in rekening gebracht onder de noemer van C28: 'uitgebreid bespreken behandelplan'. Zo kunnen wij op een verantwoorde manier op succesvolle wijze extreme angstige mensen behandelen, en krijgt u de extra kosten gewoon door uw zorgverzekeraar vergoed.