Kunstgebit en (klik-)prothese

Kunstgebit en (klik-)prothese

Code P

Beekpark Tandartsen is er niet alleen voor mensen die bijna al hun eigen tanden en kiezen nog hebben. Integendeel: juist ook mensen met een gebitsprothese verdienen onze zorg en aandacht. Beekpark Tandartsen heeft de beschikking over een klinisch prothesetechnicus binnen de muren van de praktijk. Op deze manier bieden wij onze patiënten het gemak van één loket, een snelle service op korte termijn en hoogwaardige prothetische kwaliteit.

Een uitneembaar kunstgebit

Een uitneembare prothese (kunstgebit) is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Prothesen kunnen worden toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen; een partiële prothese, of bij het ontbreken van alle tanden en kiezen; een volledige prothese (kunstgebit). De kwaliteit en het uiterlijk van protheses zijn tegenwoordig veel beter dan vroeger. Vaak valt het vrijwel niet op dat iemand een prothese draagt.

Meer informatie over kunstgebitten.

Geen tanden en kiezen meer? Neem een klikprothese!

Patiënten die helemaal geen tanden en kiezen meer hebben, krijgen soms last van een loszittend kunstgebit. Na het verliezen van tanden en kiezen verliest het kaakbot grotendeels zijn functie, waardoor het dunner wordt. Hierdoor gaat de prothese in de loop van de tijd losser zitten. Door slinken van het kaakbeen komt de zenuw in de kaak bovendien steeds meer naar de oppervlakte, zodat de bewegingen van de prothese pijn kunnen veroorzaken. In die gevallen kan een klikprothese uitkomst bieden. De meest voorkomende vorm van implantologie in Nederland is die, waarbij aan een loszittende prothese weer houvast wordt gegeven.

Een kunstgebit dat wordt vastgeklikt op een solide implantaat is voor veel mensen een verademing. Ze kunnen weer kauwen, lachen en praten als vanouds. Geen angst meer om bij het praten uw gebit te verliezen. Weer lekker eten in gezelschap! Uit onderzoek blijkt dat een gebitsprothese op implantaten een geweldige verbetering van de levenskwaliteit kan geven.

Heeft u last van uw prothese?

Hoe goed en mooi gemaakt ook: voor een groep mensen blijft een gebitsprothese een bron van ergernis. Misschien zit uw prothese te los, niet lekker of irriteert hij. Misschien vindt u uw prothese niet mooi staan. Of kunt u er niet goed mee kauwen. Omdat wij pas tevreden zijn als u het bent, bieden wij ook onze patiënten met weinig of geen eigen tanden en kiezen de beste en zo mooi mogelijke vervanging daarvan. Binnen Beekpark Tandartsen houden de tandartsen en klinisch prothese technicus Wouter Roetgering zich samen bezig met de vervaardiging van perfect passende protheses. In alle rust informeren zij u graag over de mogelijkheden. Blijf niet langer zitten met frustratie. Kom in actie en maak vrijblijvend een afspraak!

Hoe verloopt de behandeling?

  1. In onze praktijk wordt een klikprothese bevestigd op 2 tot 6 implantaten. Omdat de bovenkaak door de omvang van de neusbijholten soms te weinig botdikte heeft, is het niet altijd mogelijk veel implantaten te plaatsen in de bovenkaak.
  2. Het aanbrengen van een implantaat is een relatief kleine ingreep. Een plaatselijke verdoving is voldoende voor een pijnloze behandeling.
  3. Na de behandeling, die ongeveer 60 minuten duurt, past de tandarts uw huidige prothese alvast aan, zodat u niet zonder tanden hoeft te lopen.
  4. Nadat de implantaten in de kaak zijn vastgegroeid, kunnen zij dienen als stevige verankering voor de gebitsprothese.

Ben ik verzekerd voor een kunstgebit?

 

Verzekering [uitklappen]

Wanneer u tandenloos bent en een volledige gebitsprothese draagt, komt u (na een verleende machtiging) in principe in aanmerking voor volledige vergoeding van tandheelkundige implantaten uit de basisverzekering! Dit geldt voor iedereen, dus ook wanneer u geen aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten. Het consult en het maken van de röntgenfoto’s worden eveneens vergoed als u tandenloos bent.

Vragen over deze behandeling?

Stel ze gerust! Wij helpen u graag verder.

Neem contact op